söndag 27 oktober 2019

Ekwall: "Fiasko om MFF och AIK missar Europaplats"


MFF och AIK kan inte missa Europaspel

Journalisten Patrik Ekwall säger att det skulle vara ett fiasko om MFF och AIK missade SM-guld och spel i Europa.
Malmö FF och AIK har under flera år varit de stora favoriterna till att vinna SM-guld. Detta år ser det dock ut att bli Djurgården som vinner titeln. Skulle MFF och AIK missa båda guld och Europaplats skulle det vara ett fiasko. Det säger Patrik Ekwall till Fotbolldirekt.

– Det är ett hårt slag för bägge eftersom det ställs tuffa krav. Men allra hårdast för Malmö FF. Två säsonger utan SM-guld är ett fiasko, en säsong utan vare sig guld eller Europa (kan fixas via Svenska Cupen senare dock) är en katastrof.

Ekwall uttalar sig även om måndagens match mellan de båda storlagen.

– Att det blir väldigt intressant, såklart. Av flera skäl. Men bägge lagen MÅSTE sannolikt vinna för att inte tappa mark i jakten på guld och Europaplats, vilket kan skapa en väldigt spännande matchbild. Malmö måste ses som favorit på hemmaplan, men AIK byggde ett skapligt självförtroende efter 5-1 senast mot Falkenberg. Och den stora pressen ligger på hemmalaget.

Malmö FF - AIK spelas på måndagen den 28 oktober. Avsparkstiden är 19:00. För att få reda på vilken kanal visar MFF AIK hittar du det online.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar